PR-cikk elhelyezés. Kérj árajánlatot: » KAPCSOLAT « Szolgáltatás Budapest. Életmód - Télikert - Laptop. Honlap SEO

2021. 05. 09.

Thai masszázs szolgáltatás

Nyolcféle masszázs fogás

Thai masszázs Budapest

A thai masszázs szolgáltatás igénybevétele előtt érdemes megismerkedni annak módszereivel, jó tudni, hogy mire számíthatunk a szalonban. Az ősi gyógyászat felnőttek számára nyolcféle masszírozást tart számon. Ezek alkalmazásával, a test és a lélek harmóniájának megteremtésével érhető el a gyógyító erők aktivizálása. Az alábbi masszázsfogásokat alkalmazzák a thai szalonban is: tolás, göngyölgetés, fogás, nyomás, dörzsölés, görgetés, csipkedés, ütögetés.

Tolás masszázs

A tolás a thai masszázs közben, a hüvelykujjal vagy annak a tenyér felé eső ujjtövével, esetleg a kisujj tenyér felőli részével szakaszosan végzik a megfelelő pontokon. Sajátos formái megismerhetjük a szolgáltatás igénybevétele közben.

  • Az egyenes tolás - az egyik kéz ujjával, a tenyérrel vagy a hüvelykujj tenyér felé eső részével történő masszázs, mely  előre halad. A mellkas, a derék, a hasi tájék és a végtagok masszírozására szolgál.
  • Az oldaltolás - vízszintes irányban oldalra a fej és a nyak masszírozásánál használják.
  • Gyaluló tolás - előre és visszafelé végzik, mint ahogyan az asztalos gyalul. A mellkasra és a lábra megfelelő.

Göngyölgetés

A thai masszázs egyik fogása a göngyölgetés. A hüvelykujj első ízének oldalával végzett folyamatos félkörös tologatás. Minél gyorsabb, annál hatásosabb. A mellkast, a bordákat, a hasi tájékot masszírozzák e módon a mesterek.

Fogás

Könnyedén kezdett és egyre fokozottabb erővel folytatott rázás és remegtetés. Az izmok és az ízületek erőnlétének helyreállítására alkalmazza a hagyományos gyógyászat, a thai masszázs mester. Ide tartozik például a combon, a karon az izmok előre-hátra való görgetése, valamint a zsugorítás, az izmok összeszorítása főleg a nyakon és a vállon. A rázást az izom összehúzódási irányában végzik, főleg a nyakon, a deréktájon és a végtagokon. A remegtetést hullámszerűen kis erővel végzik, főleg a végtagokon.

Nyomás

A nyomást tenyérrel vagy pontszerűen ujjbeggyel folytatják a kívánt testpontokon. A nyomás erejét így írják le: lehet gyengéd, közepes vagy igen heves. Ide tartozó formák: a két vagy három ujjal egyszerre végzett nyomás, főleg a fej, a nyak és a derék táján vagy az alsó végtagokon. A tenyérrel történő nyomást főleg a hasi tájon alkalmazzák. A hüvelykujj hegyével, esetleg a mutató- és a középső ujjal együtt végzett erős nyomást a test inger pontjain, tehát tulajdonképpen a test minden pontján folytatják.
 

Dörzsölés

A dörzsölés az ujjal, a tenyérrel vagy a hüvelykujj tenyér felé eső vastag izmával a megfelelő részeken végzett körkörös mozgatás enyhe vagy erős változata.
 

Görgetés

A görgetés a kézfejjel történő masszírozást jelenti. A masszőr egyforma lazasággal mozgatja a beteg megfelelő testpontján kézfejét úgy, hogy csuklója automatikusan ide-oda mozog, és nyomkod. Ez különbözik a már leírt izomgörgetéstől, mert ott a beteg izmait görgetik.
 

Csipkedés

Csipkedés: a hüvelyk- és a mutatóujjal folytatják, fel-le, balra-jobbra, különböző erővel.
Tenyér közti mángorlás: a beteg végtagjait vagy deréktáját két tenyér közé kell fogni, és balra-jobbra, váltakozó erővel dörzsölni.
 

Ütögetés

Ütögetés: ujjal, ujjakkal, tenyérrel vagy a tenyér élével, a kézfejjel vagy ököllel történik, váltakozó erővel.

Mind a nyolc masszázsmódra vonatkozik, hogy a finom ingerek általában erősítő hatásúak, az erős ingerek pedig csillapítanak.

Mint már említettük, gyermekeken finomabb masszírozást alkalmaznak. Nyomást, dörzsölést, tolómasszázst, a tenyérélek közti dörzsölést, a finom rázogatást, a görgetést stb. használják a kezeléshez a thai masszázs szalonban. Alkalmazzák a köröző módszert is, amely abból áll, hogy a masszőr a hagyományos pontok körül hüvelykujjával, az óramutató haladásának irányában, majd ezzel ellenkező irányban köröz. Ezt több ujjal, esetleg az egész kézzel is végzik. Alkalmazzák az ujjbeggyel történő „tűszúrás" módszerét is.

Thai masszázs szolgáltatás igénybevétele. A thai masszázs során alkalmazott módszerek részben megegyeznek a gyógymasszázs fogásaival, amit a budapesti mesterek szakszerűen alkalmaznak. További érdekes témák: masszázs szalon, gyógyítás szolgáltatás és Budapest árak témában itt találhatók.


Nincsenek megjegyzések: