PR-cikk elhelyezés. Kérj árajánlatot: » KAPCSOLAT « Szolgáltatás Budapest. Életmód - Télikert - Laptop. Honlap SEO

2017. 01. 15.

Laptop szétszedése házilag

Laptop alkatrész szerviz
Nem egyszerű szétszedni a laptopot.

Saját kezű javítás otthon

A laptop javítása házilag meglehetősen körülményes munka, és teljesen felesleges is, hiszen a szervizben a szükséges cserealkatrész árában már benne van a szerelés is. A legtöbb laptop műanyag háza a csavarozás mellett ragasztással és műanyag kapcsokkal is el van látva. Ha saját kezűleg szereled szét a laptopodat, nagyon kell vigyázni, hogy a műanyag füleket és pöcköket ne törd el a szétszedésnél. A laptop szervizben a szakemberek már gyakorlott kézzel szedik szét a műanyag laptop házat és távolítják el a borítást.

Ha már régi a laptopod, és csak azért szeretnéd szétszedni, hogy megtisztogasd a hűtőrendszert és a ventilátort, akkor előfordulhat az a helyzet, hogy megéri saját kezűleg, otthon, házilag szétszedni a laptopot.

Hogyan kell szétszedni a laptopot.


A laptop szétszedésének első mozzanata a műanyag ház megbontása. Természetesen csak az áramtalanítás, az akkumulátor, a memória, a merevlemez és a DVD meghajtó eltávolítása után látunk neki a műanyag laptop burkolat szétszedésének.

Fontos megjegyezni, hogy be kell tartani a csavarozási sorrendet. Egyes modelleknél a laptop kijelzőjének zsanérjait csavar és műanyag fülek is tartják. Ilyenkor először ki kell nyitni a laptop fedelét, és csak utána szabad kicsavarni a zsanérok rögzítő csavarjait. Ha a csavarokkal kezdjük, akkor a fedél felnyitásánál a rövid zsanér az óriási erőkar miatt letöri a műanyag füleket és pöcköket a laptopházban.

A laptop alján jól láthatóan megjelölték a billentyűzet rögzítő csavarjait. Ha a billentyűzet mégis nehezen mozdulna meg, akkor gyanakodjunk arra, hogy valahol még egy csavarnak kell lennie. Előfordul, hogy a memória, a merevlemez vagy a Wifi kártya alatt találjuk ezt.

A laptop szétszedése a megfelelő szerszámok segítségével a legkönnyebb és legbiztonságosabb, ezért mindenképpen szerezzük be ezeket. A laptopot rögzítő csavarok csak első látásra tűnnek egyformának, valójában két különböző típussal találkozunk egyetlen laptopon belül is. A műanyag ház feszegetésére, ha nincs speciális szerszámunk, akkor régi telefonkártyát, bankkártyát vagy gitárpengetőt is használhatunk. A billentyűzet tartópöckeit apró, lapos csavarhúzóval tudjuk oldani.

Jó barkácsolást az otthoni laptop szereléshez és szétszedéshez.


Laptop szétszedése házilag nem túl bonyolult munka, de azért kétszer is meg kell gondolni, hogy hozzálássunk-e. Így szedd szét a laptopot otthon, házilag, ha nem akarod semmiképpen laptop szervizbe vinni, hogy ott javítsák meg és szedjék rendbe avatott szakemberek megfelelő szerszámokkal és szakértelemmel. Még néhány érdekes téma további olvasáshoz: laptop szétszedése, laptop alkatrész, házilag, sajátkezűleg, műanyag alkatrész, ibc tartály, ipari tálca.

Nincsenek megjegyzések: