PR-cikk elhelyezés. Kérj árajánlatot: » KAPCSOLAT « Szolgáltatás Budapest. Életmód - Télikert - Laptop. Honlap SEO

2017. 02. 11.

Hogyan kell biztonságosan eltávolítani a USB-flasht a laptopból?

Tanácsok laptop tulajdonosoknak
USB-flash eltávolítása

Tanácsok számítógép és laptop felhasználóknak


A számítógép és laptop terjedésével a nagy mennyiségű adattárolás és továbbítás problémáját is meg kellett oldani. A korábbi adattárolókon, a floppy lemezeken még csak 1.4 Mb információ fért el, ehhez képest a CD lemezek a maguk 700 – 800 Mb-os kapacitásukkal már óriások voltak.

A DVD lemezek megjelenésével, a laptop DVD meghajtók terjedésével úgy tűnt, hogy az optikai lemezek a jövő adattároló, adathordozó eszközei, ezt erősítette a Blue-Ray lemezek piacra dobása is.

A technika fejlődése először a laptophoz is csatlakoztatható, hordozható merevlemez meghajtókat hozta, melyek most is megbízható és olcsó adattároló eszközöknek nevezhetők, az igazán kényelmes és biztonságos a kisméretű USB-flash tároló. Az elterjedésük óta eltelt idő bizonyította, hogy megbízható és gyors adattároló eszközök, azonban a megfelelő használat óvja meg őket a károsodástól és adatvesztéstől.

Van néhány szabály, melyet be kell tartani a USB-flash használatakor.

Így távolítsd el a laptopból a USB-flash-driveot


A legrosszabb megoldás, ha hirtelen kihúzod a USB portból a tárolót. A laptop rendszere használja a flash meghajtót, ezért minimum meg kell várni, hogy a pendrive ellenőrző lámpája abbahagyja a villogást, de a biztonságos eltávolítás csak a szoftveres leválasztás után lehetséges. Ha nem végzed el a szükséges lépéseket nem csak a pendrive-ot, a laptopok számára is szükséges lehet egy látogatás a szervizben.

  • Zárj be minden olyan fájlt, amelyet a pendrive-on tárolsz.
     
  • Zárj be minden olyan fájlt, melyet a merevlemezen tárolsz, de az adott munkamenet során a flash meghajtón lévő fájlból másoltál bele.
     
  • Zárd be az összes file kezelőt, különösen a TotelCommandert.
     
  • Az óra melletti kis ikonnál kattint a USB-meghajtó biztonságos eltávolítása parancsra.

SSD bővítés laptopgyorsításhoz

Notebook készülékedet felgyorsíthatod új szoftverek telepítésével, de a hardveres hátteret is erősítheted új memória modulokkal például. Vagy fejlesztésként beszerelhetsz SSD meghajtót laptopod gyorsítása érdekében. Ez házilag is megoldható, de biztonságosabb, ha szervizben végzik. 

Kerülhet új tárhelyed a régi HDD helyére re vagy a CD fiókba. Az SSD merevlemezt ajánlatos operációs rendszer telepítésére használni, a régi meghajtó pedig adatok, képek, filmek, zenék, dokumentumok tárolására szolgálhat.

További tájékozódás:

Hogyan bővítsd tárhelyedet? Így kell biztonságosan eltávolítani a flasht a laptopból, ha nem akarjuk elveszíteni a fontos dokumentumokat. A USB-flash tár eltávolítását a laptopból csak és kizárólag így szabad elvégezni, hallgass a szerviz tanácsára, hiszen rendszer összeomlást is okozhat a nem megfelelő bánásmód. További érdekes és izgalmas témák olvasók számára: laptopok, laptop szerviz, ingyenes tanácsok, USB-flash, pendrive, adattárolás, SSD merevlemez, meghajtó, tárhely bővítés.

Nincsenek megjegyzések: