PR-cikk elhelyezés. Kérj árajánlatot: » KAPCSOLAT « Szolgáltatás Budapest. Életmód - Télikert - Laptop. Honlap SEO

2019. 01. 25.

Ivóvíz fertőtlenítő szer.

Vízkezelés nagyüzemi módszerei


Víztisztítás klór-dioxid szerrel
Fertőtlenített ivóvíz
Kevéssé ismert tény, hogy a nem megfelelően kezelt vizekben felhalmozódó biológiai fertőzések révén évente több mint 3 millió ember hal meg a világon. Az egészségmegőrzés egyik alapvetően fontos kritériuma a kellőképpen fertőtlenített ivóvíz. Az ivóvízkezelés során különféle módszereket, adalékanyagokat é technológiákat alkalmaznak világszerte. A fertőtlenítésre általában klórt, valamilyen klór származékot, klór-dioxidot és ózont használnak.

A klór alkalmazásának azonban több hátránya is van. A túlklórozott víz rákkeltő lehet, emellett marja a vízvezetékrendszer csöveit, melyről további szennyezőanyagok leválása történhet. A klór-dioxid ezzel szemben nem reagál a vízcsövekkel, azonban leoldja a biofilmet és elpusztítja az abban található baktériumokat.

Milyen fertőtlenítést alkalmazzunk?


Az ivóvíz fertőtlenítésének többféle módszerét ismerjük és alkalmazzuk napjainkban. A tisztítás és fertőtlenítés egyik módja a víz szűrése, hiszen az aktív szénszűrők vagy a fordított ozmózis elvén működő berendezések akár 99,9%-os tiszta vizet is produkálhatnak, tehát ez biztonságosan fogyasztható.

UV fény


Az UV sugarak alkalmazása a víz utókezelésére bevett gyakorlat. Az UV lámpát általában a fizikai szűrőberendezés után kötik be a vízvezeték rendszerbe, ezután semmilyen karbantartást nem igényel. Nagyipari felhasználásra és családi házakban egyaránt alkalmazható a rendszer.

Klór-dioxid bekeveréssel


Egyre szélesebb körben terjed a klór-dioxid felhasználásával végzett ivóvíz előállítási technológia. A rendszer sokkal biztonságosabb és hatékonyabb a hagyományos klórozásos eljáráshoz képest. A berendezés minimális karbantartást igénye, általában a feltöltésre kell figyelmet fordítani csupán.

A vízkezeléshez szükséges fertőtlenítő szer kiválasztása során figyelembe kell venni annak árát, hatékonyságát és gazdaságosságát is. Nem mindegy, hogy az adott technológiával mennyire biztonságos ivóvizet állítunk elő.



Ivóvíz fertőtlenítő szer és egyéb anyagok. Az ivóvíz fertőtlenítéshez használt szer kiválasztásakor azért keresik sokan a klór-dioxidot, mert nem csak hatékony, de mérsékelt ára mellett gazdaságosan alkalmazható az iparban és családi otthonokban is.Néhány további téma olvasóink számára ajánlva: klór dioxid alkalmazása, ivóvíz tisztítás ára, fertőtlenítés szolgáltatás, fertőtlenítő szer beszerzése.

Nincsenek megjegyzések: