PR-cikkek elhelyezése. Szolgáltatás Budapest. Termékek: ClO2 - műanyag tartály

Google első helyre kerülés - honlap optimalizálás és linképítés - PR-cikk megjelenés - keresőmarketing blog

2015. 11. 29.

Veszélyes a mobiltelefonok sugárzása?

SMS küldés közben kisebb a mobil veszélye
Használjuk óvatosan az okostelefont
Mindenki hallott már a mobiltelefonok káros hatásairól, de senki nem veszi komolyan azt. A legtöbb ember csak városi legendaként tekint erre. Természetes, hogy nehezen tudjuk felfogni azt, hogy a mindennapi élet szerves részévé vált tárgyat nélkülöznünk kellene, hiszen hozzászoktunk, hogy bármelyik pillanatban fogadhatunk telefonhívást, küldhetünk sms üzeneteket. Az ENSZ egészségügyi világszervezete a (WHO) felhívta a figyelmet, hogy növelheti a rákos megbetegedések kockázatát a mobiltelefon használata.
Furcsa, de az okostelefonokat és mobiltelefonokat, az ólommal, a kipufogógázzal és a kloroformmal sorolják egy kategóriába. Magától értetődik, hogy az emberiség nem tud egyik napról a másikra megválni ettől az eszköztől, ezért a WHO azt ajánlja, hogy lehetőség szerint minél kevesebbet használjuk, és ha lehetséges, alkalmazzunk kihangosítást vagy headsetet.
Itt talál egy listát, melyen ellenőrizhető, hogy mennyire káros a mobiltelefonja. Ne küldje azonnal tovább tömeges sms üzenetben az információt, érdemes megnézni a készülék mellékelt leírását, hogy abban milyen értékek szerepelnek.
A rádióhullámok sugárzási hatását többnyire Specific Absorption Rate (fajlagos energiaelnyerési érték, SAR) mértékegységgel fejezik ki, értékét watt/kg-ban adják meg. A világ országaiban különböző határt értékeket határoztak meg, az Európai Unió területén 2W/kg, az Egyesült Államokban 1,6 W/kg a megengedett.

Néhány okostelefon  SAR értéke:

Sony Ericsson X10 Mini Pro 1,61 W/kg
Sony Ericsson Satio 1,58 W/kg
BlackBerry Curve 9300 1,45 W/kg
BlackBerry Bold 9780 1,11 W/kg
Sony Ericsson Yendo 1,07 W/kg
Nokia C6 1,05 W/kg
Sony-Ericsson Vivaz 1,04 W/kg
Nokia N8 1,02 W/kg
BlackBerry Curve 8520 1,02 W/kg
Nokia 7230 0,97 W/kg

A legkisebb SAR értékű mobiltelefonok:

Samsung Galaxy S 0,23 W/kg
Samsung Galaxy S 2 0,33 W/kg
HTC Desire S 0,35 W/kg
Sony Ericsson Xperia Play 0,36 W/kg
Samsung Nexus S 0,5 W/kg
HTC 7 Mozart 0,53 W/kg
LG Optimus 2X P990 0,54 W/kg
iPhone 4 0,59 W/kg
Samsung Wave 2 0,62 W/kg
Samsung Player 5 0,63 W/kg

  • A mobiltelefonos sms marketing használhatóságáról itt olvashatsz
  • Más: Károsítja-e az egészséget a gyári akkumulátor? Laptop használat
Veszélyes az emberek egészségére a mobiltelefonok sugárzása? A legújabb mobiltelefonok mennyire káros sugárzásának mértékegysége a SAR, és ez az amely minden okostelefonra jellemző és megállapítható. Káros-e a laptop akkumulátor? Szelektált szemétgyűjtés: ne dobjuk a akkut a kukába. Figyeljük a hírekben: mobiltelefon, okostelefon akkumulátorjának a töltése, SAR, mobiltelefon sugárzás, sms, sms küldés.

Nincsenek megjegyzések: