PR-cikk elhelyezés. Kérj árajánlatot: » KAPCSOLAT « Szolgáltatás Budapest. Életmód - Télikert - Laptop. Honlap SEO

2015. 11. 13.

Ukrajnában terjeszkedik a 3G mobilhálózat

A 3G hálózat tömeges sms küldési sebessége
A mobil standardok sebességei
A világ nagy részén, a mobilinternet, tömeges sms küldés és általában a mobil kapcsolat a 4G hálózatra települ át. Amerikában tesztelik az 5G hálózatok lehetőségeit és megoldásait, Ukrajnában pedig most indították el a 3G hálózatot.
2015 nyarán nyílt meg rá a lehetőség, hogy a nemzeti mobiltelefonos kommunikációt nyújtó cég monopóliumát megtörve, minden Ukrajnában működő mobiltársaság 3G hálózatot építhessen ki.
Valójában a HSDP és EVO valamint kezdetleges 3G standardok már korábban is működtek, de maximális adatátviteli sebességük 7 Mbit/sec volt. A mostani fejlesztéseknek köszönhetően, elvileg ez a sebesség, mely a mobil internet szolgáltatásban és tömeges sms üzenetküldésben lesz elérhető, mintegy 42 Mbit/sec lesz. A fejlesztések egyik mozgatórugója lehet, hogy az egyik nagy ukrán mobilszolgáltatót, ahogyan az sms marketing kampányukból megtudhattuk, felvásárolta a világ legnagyobb, Angliai székhelyű távközlési szolgáltatója. Amint arra a hírekből következtetni lehet, tulajdonosváltás nem lesz, csak úgynevezett rebrending, ami egy marketingfogás. Erre azért van szükség, mert a jelenlegi orosz tulajdonban lévő cég előfizetőinek száma jelentősen megcsappant az Orosz – Ukrán konfliktus kirobbanása óta.
Ukrajnában a mobilszolgáltatás az Európai árakhoz képest nagyon olcsó. Feltöltő kártyás előfizetés esetében, ha csak hálózaton belül telefonálunk és küldünk sms üzeneteket, havi 300 forintnál nem kell többet költenünk. A most bevezetésre kerülő 3G mobil internet hozzáférés havi díja sem haladja meg az 1000 forintot. Figyelembe kell azonban venni, hogy ez az összeg, majdnem 10%-a  az ukrán minimálbérnek.
Összességében elmondható, hogy Ukrajna halad a távközlési fejlesztések rögös útján, bár véleményem szerint megfontolandó lenne, egy fejlődési szintet kihagyni és azonnal egy olyan szintre lépni, mely szintet a világ országaiban már elértek, és nem szükséges újra végigjárni az alacsonyabb szinteket.
Mostantól figyelhető meg, hogy Ukrajnában is terjeszkedik a 3G mobilhálózat minden megyében. A 3G mobilhálózat teljes kiépítése folyik a megyei székhelyeken Ukrajnában, a vezető mobilszolgáltatók részvételével és közreműködésével. Teljes mértékben felkészülnek a 3G, mobil telefon, mobilmarketing és laptop szerviz, tömeges sms, 4G, 5G, mobil internet, mobil előfizetés, mobil marketing.

Nincsenek megjegyzések: