PR-cikk elhelyezés. Kérj árajánlatot: » KAPCSOLAT « Szolgáltatás Budapest. Életmód - Télikert - Laptop. Honlap SEO

2020. 05. 07.

Nagykonyhai sütés eszközei

ipari sütő
Takarékos, hatékony, nem hangos

A nagykonyhai sütés eszközei nélkül elképzelhetetlen a vendéglátóegységek mindennapi működése. A sütés azonban nem csak a húsételek készítése során kaphat főszerepet, hanem a snack készítés, vagy desszert készítés során is. Ezért most a teljesség igénye nélkül sorra vesszük melyek azok a berendezések, amelyekre szükségünk lehet, ha sütésre kerülne sor.

Ipari sütő

Az ipari sütők mondhatni alapkellékek, ha húsételeket szeretnénk készíteni. Kivitelüket tekintve a gáz és az elektromos kivitel is alkalmas lehet nagykonyhai használatra, de utóbbi némileg költséghatékonyabb megoldást nyújt.

Szerencsére az ipari sütő ára egészen kedvezőnek mondható, így a kisebb költségvetéssel dolgozó vendéglátók is megengedhetik maguknak egy ilyen berendezés beszerzését.

Ipari olajsütő

Mondhatni inden nagykonyha egyik elengedhetetlen eszköze az ipari olajsütő. Ezek a nagy teljesítményű fritőzök alkalmasak arra, hogy egyenletesen, gyorsan és hatékonyan készíthessük el az ételeket. A krumpli, zöldség és halételek rendkívül gyorsan és hatékonyan süthetők, köszönhetően az forró olajban történő közvetlen sütésnek.

Rostlap

A rostlapok segítségével tulajdonképpen grillezési eljárással süthetünk különböző típusú húsokat, pecsenyéket, hamburger pogácsákat, zöldségeket. Amellett, hogy látványos konyhai műveleteket végezhetünk a rostlapokon, a hatékonyságban is segítségünkre lehet.

Pizzakemence

A pizza mára már a legismertebb és egyik legkedveltebb ételnek számít, ám a tészta kisütése komoly odafigyelést és szakértelmet igényel. Egy pizzakemence nagy teljesítményének köszönhetően percek alatt képes tökéletesre sütni a pizzatésztát, ami így kívül ropogós, belül puha maradhat. Azon vendéglátók számára, akik a pizzát is szeretnék kínálatukban szerepeltetni, azoknak mindenképp indokolt lehet, egy ilyen eszköz beszerzése.

Mikrohullámú sütő

A mikrohullámú sütők mindenki számára ismerősek lehetnek, de a nagykonyhai mikrohullámú sütők jóval nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, mint az otthoni társaik. Éppen ezért ezek a berendezések is hasznos eszközei lehetnek a nagykonyhai munkafolyamatoknak, hiszen rövid idő alatt készíthetők bennük sült ételek.

Kontaktgrill

A kontaktgrill a rostlaphoz hasonlóan a grillezés lehetőségét hozza elérhetővé a konyhákban is, ám ezeknél a grill eszközöknél egyidőben süthetjük a húsételek mindkét oldalát. Ezzel könnyebben megőrizhetjük a húsok zamatát, miközben tökéletesre süthetjük őket.

Szalamander

A szalamander egy rendkívül széleskörűen felhasználható konyhai eszköz. A melegen tartáson kívül a sütési feladatokban is roppant hatékony megoldást kínálhat, de például a kérgesítésre is lehetőségünk nyílik általa.

Gofrisütő

A gofrisütő segítségével kiváló minőségű desszerteket készíthetünk. Ezek a típusú sütők több formában és méretben is megtalálhatók, így a konyhai igényeihez igazíthatók. Ráadásul segítségükkel nagy mennyiségben, könnyen kezelve készülhetnek a frissen sült gofrik.

Palacsintasütő

A palacsintasütők a gofrisütőkhöz hasonlóan a desszertkészítésben jeleskednek, hiszen segítségükkel nagy mennyiségben készíthetünk magas minőségű palacsintákat. Ezek az ipari sütők jellemzően tapadásmentes felülettel rendelkeznek így nem kell attól félnünk, hogy letapad a vékony tészta. Ezen okból kifolyólag maga a tisztítás is könnyűvé válik, ami szintén nagy előny egy konyha számára.

Összegezve:

A nagykonyhai sütésre tehát snack készülékek, ipari sütők és desszert sütéshez használható eszközök is rendelkezésünkre áll. Amennyiben úgy érezzük bármely téren szeretnénk előre lépni, akkor érdemes konyhánk számára egyet-egyet beszerezni a fenti berendezések közül. 



Gogol A köpönyeg c. műve szól a konyhában?



Nincsenek megjegyzések: