PR-cikk elhelyezés. Kérj árajánlatot: » KAPCSOLAT « Szolgáltatás Budapest. Életmód - Télikert - Laptop. Honlap SEO

2018. 06. 05.

Laptop kijelző optimális beállítása

Tökéletes képminőség az optimalizált monitoron

Monitor és notebook kijelző
Laptop kijelző optimalizálása

Manapság rengeteg időt töltünk el a laptop kijelző, számítógép monitor vagy tévé kijelző előtt, ezért nem mindegy, hogy milyen minőségűek ezek az eszközök. A jó tulajdonságú hardver vásárlása alapvetően fontos szemünk egészségének megőrzése érdekében, de bármilyen monitort is használjunk, a megjelenített kép beállításának optimalizálása is nagyon fontos. Az operációs rendszerben találunk olyan menüpontot, mely segítéségével megadhatjuk a megfelelő felbontást, hogy tökéletes legyen a képminőség.

A Windows 10-es operációs rendszer általában automatikusan optimalizálja a laptop kijelzőjét, mégis érdemes megismerni ennek manuális módját, tehát azt, hogyan változtathatjuk meg a beállításokat saját kezűleg.

Optimális kijelző felbontás


A Windows rendszerben az asztalon jobb egérgombbal kattintva előhívható a Képernyő-beállítása menü, ahol kiválasztható az optimális felbontás. Alapból a rendszer felajánlja a beállítások szerinti legjobb beállítást, mégis érdemes lehet az igényeinkhez mérten változtatni ezen.

A külső kijelzők méret szerinti felbontása


  • 19 hüvelykes LCD monitor, hagyományos méretarányban – 1280x1024 képpontos felbontás
  • 20 hüvelykes hagyományos LCD kijelző – 1600x1200 képpontos felbontás
  • 20-22 hüvelykes, széles kijelző – 1680x1050 képpontos felbontás
  • 24 hüvelykes széles kijelző – 1920x1200 képpontos felbontás.

A laptop kijelzők méret szerinti optimális felbontása


  • Hagyományos, 13-15 hüvelykes laptop kijelzők – 1400x1050-es felbontás
  • Szélesvásznú 13-15 hüvelykes laptop kijelző – 1280x800 képpontos felbontás
  • 17 hüvelykes széles kijelző – 1680x1050 képpontos felbontás weboldal böngészéshez

A laptop kijelző beállításakor mindig a 32-bites színmélységet kell kiválasztani, mivel ez az optimális színbeállítás, más néven True Color.

Kijelző kalibrálása


Bizonyos esetekben szükség lehet a laptop kijelzőjének kalibrálására, ami annyit jelent, hogy a megjelenített képet a valósághoz közeli kinézetűre optimalizáljuk. A kalibráció a Windows rendszer saját programjaival vagy segédprogramok segítségével is elvégezhető.

A kalibráció hasonlóképpen működik valamennyi alkalmazás esetében. A program különböző képeket mutat, melyek közül ki kell választani a legjobbat, ennek segítségével a laptop rendszere módosítja a kijelző egyes beállításának értékeit. A mobil számítógépek kijelzőjét a DisplayCAL program segítségével optimalizálhatod, mielőtt azonban hozzányúlnánk a beállításokhoz, érdemes lefuttatni egy kijelző tesztelő programot, mely segítségével megállapítható, hogy helyesek-e a megjelenítő paraméterei.

A kijelző teszteléséhez a Windows shopból is letölthető Display Tester alkalmazás is használható.


Weboldalak technikai optimalizálása

A laptop kijelző optimális beállítását a mobil számítógép operációs rendszere automatikusan elvégzi, de applikációkkal és alkalmazásokkal manuálisan is tesztelhető és kalibrálható a beépített monitor vagy a külső megjelenítő panel. A notebook kijelzőjét a szervizben is optimalizálhatják Budapesten. Néhány további téma, melyről érdemes lehet olvasni: laptop kijelző beállítása, kijelző cseréje, optimalizálás szervizben, beállítás ára, Windows telepítése, notebook javítása. Technikai weboldal optimalizálás:  Budapest SEO

Nincsenek megjegyzések: