PR-cikk elhelyezés. Kérj árajánlatot: » KAPCSOLAT « Szolgáltatás Budapest. Életmód - Télikert - Laptop. Honlap SEO

2018. 05. 05.

A télikertépítés optimális tájolása

Beépített teraszon kialakítható növénykert


Télikertépítés tájolása
Télikert megfelelő tájolása
A télikertépítés manapság már nem luxus, szinte bárki megengedheti magának, hogy teraszbeépítés vagy különálló épületegység formájában egész évben virágzó növénykerthez jusson. A műanyag ajtó és ablakkonstrukciók energiatakarékossági szempontból is figyelemreméltók, hiszen komoly hőszigetelési tulajdonsággal rendelkeznek.

A télikertépítés során, a tervezés megkezdése előtt ki kell választani az optimális helyet az új szoba számára. A tájolástól és az építési formától is függ, hogy mire lehet majd használni a plusz helyiséget. A tájolás hatással van az üvegezett szoba átlaghőmérsékletére, ezért már előre végig kell gondolni minden lehetőséget.

A télikert formája


Az első lépesek egyike, hogy eldöntjük, milyen formájú télikertet szeretnénk építeni. A legújabb műanyag konstrukciók lehetővé teszik szinte bármilyen forma megalkotását: négyzet alapú, sokszög vagy kör alakú. Csatlakozhat a ház egyik oldalához vagy körbe veheti az épületet. A helyzet egyszerűbb, ha a házhoz épített terasz beépítésével szeretnénk a télikertet kialakítani, bár ilyenkor már adott a tájolás.

Télikert tájolása


A télikert tájolásától függ az új helyiség használhatósága, hiszen a napos oldalon történő építés esetén kellemes meleget biztosíthatunk növényeink számára, ezért egész évben használható, nyáron azonban árnyékolásra, esetleg klimatizálásra van szükség. A teljes értékű téli használathoz a fűtési rendszer kivitelezését is el kell végezni.

A télikert tájolásánál a legfontosabb szempont a fény iránya. Meg kell vizsgálni, hogy mely napszakokban éri majd a legtöbb fény az új szobát.

Az északi tájolású télikert funkcióját tekintve étkezőként, dolgozószobaként is remekül hasznosítható. Ha lakószobaként vagy dolgozószobaként szeretnénk használni, mindenképpen gondoskodni kell az alapos hőszigeteléséről és a fűtésről.

A keleti tájolású télikert érdekessége, hogy a nap első sugarai ide világítanak be. A délelőtt folyamán kellemes meleg árasztja el egész télen a helyiséget, azonban a délutáni órákban már nem lesz annyira kellemes. Növényházként, kertként kiválóan funkcionálhat az ilyen helyiség, hiszen nem kell attól tartani, hogy túlmelegedik, így növényeink egész évben kellemesen érezhetik magukat.

A nyugati tájolású télikertek késő estig kellemes melegek maradnak, viszont itt kiegészítő árnyékolás és hűtőberendezések beszerzése lehet szükséges. A télikertépítés során mindig a szakemberek határozzák meg, hogy milyen megoldásokkal lehet az optimális hőmérsékletet és klímát elérni.

A télikertépítés során érdemes odafigyelni az optimális tájolásra. A télikertépítés első lépése, mielőtt belevágnánk a földmunkákba, az új helyiség tájolásának kiválasztása, a szakértők az optimális műanyag konstrukciók legyártása után a terasz beépítését és a nyílászárók beszerelését végzik el szakszerűen. Néhány további, érdekes és izgalmas téma olvasóink számára: télikert és műanyag tartály gyártás, télikertépítés szolgáltatás, teraszbeépítés ára budapesten, műanyag alkatrész gyártása, ablak kialakítása, építés tervezése -

Nincsenek megjegyzések: