PR-cikkek elhelyezése. Szolgáltatás Budapest. Termékek: ClO2 - műanyag tartály

Google első helyre kerülés - honlap optimalizálás és linképítés - PR-cikk megjelenés - keresőmarketing blog

2015. 10. 02.

100-szor gyorsabb a foton memória


Így lehet tömeges smst küldeni gyorsan
Foton chip memória
Az új fejlesztésű memória chip a fény erejét használja fel az adatok tárolására és továbbítására, ezért százszor gyorsabb az SSD-nél.

A szerverek, különösen a felhő alapú szerverek kezelőinek egyik problémája, hogy amikor tömeges sms üzenetek küldését táplálják be a számítógépes rendszerbe, a nagy mennyiségű adat tárolása és az operatív tár és a processzor közötti továbbítása túl sok időt vesz igénybe. Ennek az alternatív megoldása lehet a foton chip. A jelenleg használt leggyorsabb adattároló eszköz az SSD, ennek alternatív változatát fejlesztették ki a németországi Karlsruhe Institute if Technology intézetben.

A szerver egésze olyan gyors, mint amilyen gyorsak az alkatrészei!

A foton alapú memóriákkal való kísérletezés nem új keletű, már évtizedekkel ezelőtt készítettek prototípusokat. A fő probléma az, hogy a fotonok „életben tartására” folyamatos energiaellátásra van szükség. Ezt látszik megoldani az új fejlesztés. A kutatócsoport az újraírható DVD és CD-knél használt technológiát fejlesztett tovább, a tárolóegység alapja, egy hagyományos lemez, tellúr, germánium és antimon nanobevonatú ötvözetek. A működési elv az, hogy egy magas energiaszintű lézernyaláb megolvasztja az ötvözetet, a megfelelő mintában, s ezt egy alacsonyabb intenzitású lézernyaláb leolvashatja. A rendszer hatásfoka jobb a hagyományos DVD-knél, mivel egyetlen kiosztási egységben 8 bit adat tárolható.

A rendszer még csak prototípusokban létezik, ne számítsunk arra, hogy a közeljövőben a VPS szerver termek Salgó polc tárolóin találkozunk velük.

Ha érdekes és értékes volt ez a cikk, küldj tömeges sms-t barátaidnak róla.

Vizsgáljuk meg, a 100-szor gyorsabb foton memória paramétereit. A foton működtetésű memória nagyban hozzájárul ahhoz a technikai fejlődéshez, ami a VPS szerverek kapacitásának növekedéséhez

Nincsenek megjegyzések: