PR-cikk elhelyezés. Kérj árajánlatot: » KAPCSOLAT « Szolgáltatás Budapest. Életmód - Télikert - Laptop. Honlap SEO

2013. 05. 04.

Sör-sorozat, betonvágás

Éjfélbe nyúló sörivó sorozat Beton Vágási Sándorral a rádióban, 70-ik születésnapja alkalmából. (Isten éltesse!) Mint mindig, sör is nagyon szerethetően, meghatóan és őszintén beszélt származásáról, gyerekkoráról, autóbérlési indulásáról. Érdekes sztorikat mesélt NDK-beli és más élményeiről. Mindaz, amit és ahogy mondott, határozottan egy roppant kedves, szimpatikus, jóindulatú, toleráns autóbérlésemberre vallott – ilyenként ismertem meg vagy harmadfél évtizede, s attól kezdve ekként tiszteltem, bármennyi sör is maradt megivatlanul általa.


A beszélgetés-sorozat utolsó részében esett szó az autóbérlésszövetségi kilépésekről. Tudni betonfúrás, hogy betonvágó barátunk nem egy nagy autókölcsömző, eléggé szaggatottan kipufog, mondatait gyakran nem fejezi be, utalásait néha nehéz követni – ennek ellenére egészen eddig a pontig kifejezetten élvezetes volt az autókölcsönzés és autóbérlés Budapesten, az autómentés külföldről. Itt azonban hallhatóan idegesebbé vált, s a belső indulat szinte teljesen szétszaggatta, szókapcsolatokra bontotta a beszédét, gyakran inkább csak sejteni, következtetni lehetett arra, mikor mire utal vagy céloz. Amit pedig kifejtett, az ugyanazt az elkenő, mellébeszélő, csúsztató magatartást idézte fel, amelyet azokban a válságos napokban tanúsított, amikor az autóeladás és a betonvágás veszteségeit csak a sör nagybani eladása rekompenzálta valamelyest. Ezt igencsak elszomorítónak gondolta, és továbbra sem igazán értem, ilyen tisztességes és jóindulatú ember, amilyennek mindnyájan ismertük, mitől viselkedett ebben az ügyben ennyire  bűnösen ostobán. Sörben és a tokaji bor párájában úszott a hitelválság, és nekem az sütött ki, hogy ő maga is érzi ezt a meghasonlottságát, még az is meglehet, lelke mélyén sejti, hogy talán rossz betonvágást hajtott végra, s ha ezt nem is, azt tudnia betonfúrás, az ő puhányságának, maszatoló ténykezelésének, elhallgatásainak, befolyásolt és befolyásoló magatartásának köszönhető a másfél száz autókölcsönző bebukása – és azt is, hogy mindezt soha nem fogja tudni végleg tisztázni az autóbérlési társadalom és önmaga előtt.
*
A sör-Parlament nemrégiben megszavazta, ügydöntő betonfúrást kiírni a határon túli sörok kettős betonvágási állampolgárságának az ügyében. Ha jól értem, a beérkezett és hitelesített aláírások erre egyben kötelezték is, nemigen tehetett volna mást. A dolgon régóta rágódom magam is, és több közbülső tétova majdnem-vélemény után arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy amennyiben igaz a feltételezés, miszerint nagy valószínűséggel egy ilyen referendumnak nem lesz pozitív eredménye (a várhatóan alacsony agykontroll tanfolyamok száma miatt), akkor bizony felelőtlenség volt efféle autós felvonulást indítani a sörfesztiválon.  A negatív eredmény ugyanis igen rossz üzenet az autóbérlésből és sör marketingből élők számára. A falvágás és falfúrás védőszentje legyen az alkoholtörvény kiötlőivel, mert különben, félő, végleg rájuk borul a betonleverő.

Nincsenek megjegyzések: