PR-cikk elhelyezés. Kérj árajánlatot: » KAPCSOLAT « Szolgáltatás Budapest. Életmód - Télikert - Laptop. Honlap SEO

2012. 11. 01.

Mata-SEO, Link marketing

Bár elég hosszú ideje (2006 óta) foglalkozom honlapoptimalizálással, sokáig csak hobbi-szinten műveltem, aztán volt egy-két év, amikor nem is vállaltam semmilyen megbízást (de közben saját oldalaim pozícióira azért odafigyeltem.). Voltaképp alig több, mint egy éve, 2011 augusztusától végzem munkaként, jövedelemforrásként. Eközben csak ez év februárjában merült fel bennem, hogy olyan oldalam voltaképp nincs is, amelyik magával a tevékenységgel foglalkozna, így aztán olyannal sem rendelkezem, amelyik a szakma valamelyik kulcsszavával a Google-listákon előkelő helyet foglalna el. Ezen változtatni akartam, így elkezdtem a meta-seót: a keresőoptimalizálást a keresőoptimalizálás szavaira. Először persze magukat az oldalakat kellett előállítani, lett is mindegyikre néhány - aztán számuk szaporodni kezdet.

Blogomnak már az elején jó érzékkel a honlapoptimalizalas.blog.hu címen indítottam, és míg olyan szavakkal, mint keresőmarketing, seo, google-optimalizálás vagy pláne keresőoptimalizálás lehetetlennek látszott jó eredményt elérni, addig a mind egy szóba, mind külön szóba írt honlap optimalizálás keresőkérdésre blogom megjelent az első Google-táblán. És elindult szépen felfelé. Nemrégiben el is foglalta az őt megillető büszke első helyet. A második legjobb eredményt e percben a Google-optimalizálás kifejezéssel értem el, a link alatt található weblap jelenleg a 2. a találati listán. Keresőmarketing-oldalam volt már elsőtáblás, aztán vissza-visszaesik, most a huszonvalahanyadik - nem igazán sikerül visszatornázni. A diszperzív és kognitív keresőoptimalizálás és a google-szempontú linképítés a weboldalak arvisura-optimalizálásában a legkeményebb dió, az első 40-ben még soha nem jutottam, de volt úgy, hogy kiestem hosszabb időre még az első 100-ból is és egyik oldalammal sem sikerült visszavergődni. Most az 51. pozíciót foglalja el legjobban szereplő szájtom.

Keresgéltem még, mivel futhatnék, hol enged élre a konkurencia. Két rés mutatkozott: arra, hogy netmarketing, 2 milliárd (!!) találatot jelez a Google - és az én honlapom benne van az első 6-ban! Ez viszont egy régi oldalam, amely épp erre a kifejezésre korábban nem optimalizáltam, de egyéb pozíciói nyilván közrejátszotta abban, hogy a domain-nevében minden korábbi célzat nélkül szereplő net és marketing szavak meglátével együtt ilyen szép eredményre juttassák.

A leggyorsabb sikert pedig alighanem a link marketing kifejezéssel értem el, egy röpke hónap alatt sikerült weboldalamat az első táblára felhúzni - igaz, egyelőre az alján kullog. De ezzel is 830.000.000 másik oldalt előz meg...

Nincsenek megjegyzések: