Laptop hardver szerviz szolgáltatás - Budapest - Cég - Termék - Webáruház

Google első helyre kerülés - honlap optimalizálás és linképítés - PR-cikk elhelyezés - keresőmarketing blog

2012. 03. 18.

Búcsú a keresőoptimalizálástól

No, nem a tevékenységtől köszönök el, ellenkezőleg, most kezdek belejönni. Amitől érzékeny búcsút veszek, az maga a kifejezés. A SEO (Search Engine Optimization) többé-kevésbé pontos magyar megfelelője ugyanis:
  • rettenetesen túlterhelt - már ami a Google-keresésre mutatkozó kínálatot illeti (1 millió fölött)
 Továbbá:
  • mivel az ilyen nevű oldalakra leginkább szakemberek gyúrnak, ezért a listát roppant erős, gőzerővel optimalizált oldalak vezetik - nekem hosszú erőfeszítéssel még az első 100-ba is alig sikerült bekerülnöm
  • a kifejezést sokkal inkább a szakma használja, s nem annyira a mezei felhasználók - aki a szakzsargonban nem merült el megfelelőn, de szeretné a honlapját előbbre látni a Google listán, nem feltétlenül használja, inkább honlap-optimalizálást mond.
  • ez utóbbi kifejezés alig terhelt (jelenleg cirka 10 ezer találat), így pár hét alatt felhoztam néhány oldalamat az első 20-ba. 
Éppen ezért SEO-oldalaimat nagyrészt átkereszteltem (illetve persze indítottam újakat is) és a honlapoptimalizálás, keresőmarketing, Google-keresés stb. kifejezések felől közelítem őket - a keresőoptimalizálás csak el-elvétve szerepel (de azért szerepel, mert kombinált keresések esetén jelentősége lehet, ugyanígy a SEO használatáról sem mondtam le).

Másik hír, hogy újra teszek egy kísérletet a transzferár nyilvántartás kifejezésre adódó találatok első helyének a megszerzésére. Ennek érdekében:

Transzferár nyilvántartás – offenzíva 
Megjegyzés küldése