PR-cikk elhelyezés. Kérj árajánlatot: » KAPCSOLAT « Szolgáltatás Budapest. Életmód - Télikert - Laptop. Honlap SEO

2019. 09. 28.

Tanácsok külső laptop akkumulátor töltéséhez

 Külső akkumulátor töltése


laptop akkumulátor töltés
Ahogy minden beépített akkumulátor esetén, úgy az egyre inkább terjedő félben lévő külső akkumulátorok estén is érdemes odafigyelnünk a töltés mikéntjére, hogy minél hosszabb élettartamot tudjunk kicsikarni hordozható energiatárolónkból. Ehhez csupán néhány alapvető szabályt kell betartanunk.

Tartsuk be a töltési időt


Legyen szó 3.000-es, 5.000-es, 10.000-es, vagy 20.000-es hordozható akkumulátorról, mindig törekedjünk arra, hogy minél inkább feltöltött állapotban tartsuk. Egy kisebb kapacitással rendelkező akkumulátor jellemzően kisebb töltési sebességgel is rendelkezik mindkét irányba, vagyis óránként ő maga is kisebb mennyiségű energiát képes felvenni. Egy nagyobb akkumulátor esetén a kapacitás mellett valószínűleg a töltési sebesség is többszöröse a kisebb típusokhoz viszonyítva. Ezáltal arányaiban szinte ugyanannyi időbe telik feltölteni a kisebb és a nagyobb kapacitású akkumulátorokat is. Ez az érték jellemzően 3-4 óra szokott lenni, tehát nem egy gyors folyamatról beszélünk.

Figyeljük az akkumulátor jelzéseit


Minden akkumulátor esetében jellemző, hogy a töltöttségi állapotot egy, vagy több LED lámpácska jelzi számunkra. Ezek eszközökként változnak, valamelyik esetben eltérő színkombinációkkal találkozhatunk, de van hogy egységes színvilágításból állapíthatjuk meg az aktuális energia szintet. Mivel ez egy termék specifikus jellemző, ezért mindig olvassuk el a használati utasítást és a szerint értelmezzük az állapotjelzést.

Tartsuk be a szokásos szabályokat


Külső akkumulátorok esetében technológiai szempontból két típussal találkozhatunk: az olcsóbb, cserébe nagyobb, nehezebb és könnyebben melegedő típus az úgynevezett „18650”-essel, valamint a praktikusabb és megbízhatóbb, viszont drágább lítiumos fajtával (lithium polymer vagy Li-Polymer). Mivel mindkét fajta ugyanúgy ellátja a feladatát, a vásárló egyéni döntése, melyik technológiával gyártott  termék típust választja.

Viszont láthatjuk, hogy mivel ugyanazon technológiával készülnek mint az összes többi akkumulátor, ezért a töltés során itt is ugyanazok a szabályok érvényesek, vagyis:

  • a töltöttségi szintet tartsuk nagyjából 20-90% között
  • sose hagyjuk teljesen lemerülni
  • tároljuk száraz, hűvös helyen
  • ne hagyjuk túlmelegedni
  • óvjuk a sérülésektől

Mit ne csináljunk?


Van azonban néhány alapvető szabály, amit szintén be kell tartanunk, ezek pedig az alábbiak kerülése:

Ne tegyünk rá elosztót

 

Nagyon fontos, hogy sose használjuk USB elosztóval való töltésre. Ilyen esetben ugyanis a kimenő feszültség is eloszlik az USB elosztón és így a csatlakoztatott eszközök nem töltődnek, cserébe viszont a külső akkumulátor rendkívül gyorsan lemerül.

Ha több eszközt szeretnénk tölteni, akkor vásároljunk inkább olyan külső energiahordozót, melyen több kimeneti csatlakozó van.

Ne töltsük, miközben tölt

 

Rendkívül rosszat tesz az élettartamnak, ha egyidejűleg töltjük magát a külső akkumulátort és azon keresztül egy további készüléket. Ráadásul így a töltési idő is megnő, ami így csak felesleges idő és pénzpazarlás.

Töltsük megfelelő töltővel


Kifejezetten rosszat tehet az akkumulátornak, ha nagyobb teljesítményű töltőre csatlakoztatjuk, mint amit fel tud venni. Ilyen esetben könnyen felpúposodhat a burkolat, ami egyben a külső akkumulátor halált is jelenti egyben.


A laptop akkumulátor töltéséről részletes cikk, a Laptop akkumulátor töltése, a laptopakkumulator.eu webshopban.

Amennyiben ezeket a szabályokat a külső akkumulátorok használata során is betartjuk, akkor garantált, hogy hosszú évekig segítségünkre lehetnek hordozható eszközeink töltésében és így nem kell félnünk attól, hogy a megcsappant energiaszintet nem tudjuk pótolni mobil eszközeinkben

Nincsenek megjegyzések: