PR-cikk elhelyezés. Kérj árajánlatot: » KAPCSOLAT « Szolgáltatás Budapest. Életmód - Télikert - Laptop. Honlap SEO

2016. 11. 19.

Villanyszerelés a télikertben

Fogyasztásmérőhely kialakítása a beépített teraszon

Terasz télikert beépítés villany
A világítás teszi hangulatossá az üveggel beépített és infrasugárzókkal fűtött teraszt

Infrafűtéshez szükséges fogyasztásmérőhelyet a télikertben csak legalább 10 cm-es, soklyukú téglából készült falon vagy 12 cm-es kisméretű tömör téglából készült falon szabad kiképezni. Az előre gyártott blokkos, paneles vagy nagy térelemes épületszerkezet, például a terasz, amelyben mérőhely kerül, olyan vastag legyen, hogy a mérő „csatlakozódoboza” alatt még legalább 5 cm vésetlen falszerkezet maradjon.

A fogyasztásmérőhelyen a mérő felszereléséhez szükséges felerősítési lehetőségről a villanyszerelőnek kell gondoskodnia a télikert építés során.

A budapesti infrafűtésű teraszon a mérőhelyhez egy, legalább 10x10 cm-es, zárópecséttel ellátható, süllyesztett csatlakozódoboz kell. Megengedett, hogy a fogyasztásmérőhely dobozát a télikertben, a hozzá tartozó csövezést részben vagy egészben bevésés nélkül tartósan helyezzék el a falazaton, ha az ilyen módon készített fogyasztásmérőhely – a mérő elhelyezése előtt – vakolásra kerül. A mérő csatlakozódobozából nem szabad másik mérőhöz leágazni, azaz külön leágazódobozt kell szerelni. Meglevő infra fűtő berendezés bővítése – építészeti vagy műszaki nehézség esetén – kivételt képez.

A télikert építés során az egy-, két- és háromfázisú mérő felszerelésére alkalmas – előregyártott – fogyasztásmérőhely egyik megoldása a nagy nyomáson lángmentesített, fából készült, előregyártott, univerzális fogyasztásmérőhely-panel, amelyre egyben a kapcsolóórák is elhelyezhetőek. Az UFP panelnek a régi, a gumon fogyasztásmérő alátéttáblák méretei alapulvételével és az összes régi alátéttábla szerelésére kialakított módját és méretét hivatalosan tervezték és engedélyezték.

Elektromos infrafűtés kültéri teraszon

Az infrapaneles fűtési mód a szigeteletlen vagy rosszul hőszigetelt terek melegítésének megoldása. Nem a levegőt melegíti közvetlenül, hanem a tárgyakat, amikre sugároz. Energiahatékony fűtési forma kültereken is.
Villanyszerelés és fűtőelemek telepítése a télikertben is megoldható egyszerűen és gyorsan. A terasz fűtése infrasugárzó panellel, erkély beépítése és a télikert építése közben a villanyszerelést is el kell végezni, a villanyórát, fogyasztásmérőt is fel kell szerelni a falra és előtte vésni, utána vakolni kell az építés során. Érdekes további témák és ötletek: terasz budapest, télikert marketing szolgáltatás, villanyszerelés, építés, villanyóra, áram, szolgáltatás.

Nincsenek megjegyzések: