PR-cikk elhelyezés. Kérj árajánlatot: » KAPCSOLAT « Szolgáltatás Budapest. Életmód - Télikert - Laptop. Honlap SEO

2011. 09. 19.

Titkos állampolgárok - notebook

Kettős állampolgárság Kárpátalján

Milyen is a státusa, megítélése, jogállása annak, aki a kedvezményes honosítási eljárás során az ukrán állampolgársága mellé a magyar is megszerezte Kárpátalján?

Notebook-jegyzet a Mozgó Világban, 2011.


Hónapok óta igyekszem ellenállni a kísértésnek, hogy laptoppal írt naplómban a Kárpátalján felélénkült magyarellenességről írjak. Már februárban szörnyülködhettem volna a vereckei honfoglalási emlékmű újbóli megrongálása miatt (egy szélsőséges párt vezetői éghető anyagot öntöttek rá, és felgyújtották), és folytathattam volna áprilisban, amikor az emlékmű újból az ukrán nacionalisták céltáblájává vált (ezúttal feliratokat és horogkereszteket festettek rá). De nem sokkal később Petőfi ungvári szobrát is megcsonkították: kardjának kiálló részét egyszerűen lefűrészelték egy hajnalon.

Nem akartam azonban ezekkel az esetekkel foglalkozni, és erre több jó okom is volt. Az első afféle ostoba babonás félelem: ha leírom, hogy szűkebb pátriámban soha eddig nem tapasztalt mértéket öltött a magyarellenesség, azzal mintegy be is teljesítem, változtathatatlanná teszem ezt a tényt, holott inkább kételkedni szeretnék a valódiságában. A másik ok, hogy a sajtót hetekig uralták a fentiekkel kapcsolatos híradások, nem gondoltam, hogy számukat nekem is szaporítanom kellene. Ellenállásom legnyomósabb harmadik oka azonban más természetű. >>Titkos kettős állampolgárok >> tovább

________________

Laptop szerviz - notebook javítás 

A számítógéphez és internethez való hozzáférés alapvető emberi jog. Információszabadság. Laptopon írt publicisztika a Mozgó Világban.

Nincsenek megjegyzések: