PR-cikk elhelyezés. Kérj árajánlatot: » KAPCSOLAT « Szolgáltatás Budapest. Életmód - Télikert - Laptop. Honlap SEO

2007. 05. 29.

Csoóri bohócot csinált magából

Csoóri Sándor: Márciusi Charta


Bevallom, amikor megjelent, nem olvastam el a Márciusi Chartát. Elég volt átfutnom az aláírók listáját. Ajjaj, ha Eperjes és Fábry, akkor biztosan sületlenség, még ha az Csoóri jegyzi is, akit 1990-ben még felettébb tiszteltem, s aki aztán azzal, hogy 1991-ben elvállalta a Magyarok Világszövetsége elnöki posztját, le is rombolta nimbuszát. Nos, mostanáig nem olvastam szellemi alulteljesítésének csúcsművét, de most Debreczeni József A rendszerváltás vesztese című elemzését megismerve megtettem.Korábban a a témában: Csoóri hóna alól

Frissítés 2016. szeptember 12: Életének 87. évében meghalt Csoóri Sándor kétszeres Kossuth-díjas költő, író. Az alkotót hosszan tartó súlyos betegség után érte a halál vasárnap éjszaka. A kormány Csoóri Sándort saját halottjának tekinti.

Csoóri Sándor (Zámoly, 1930. február 3. – Üröm, 2016. szeptember 12.) a Nemzet Művésze címmel kitüntetett,[8] kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas magyar költő, esszéíró, prózaíró, politikus, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

  • Felejteni sokféleképpen lehet. Úgyis, hogy nem a lényegre akarunk emlékezni.
  • A hatalommal bármilyen emberi gyöngeség összefonódhat, mert a hatalom önmaga megismerésére fordít legkevesebb figyelmet és erőt.
  • Az emberiség legnagyobb szabadságharca az lesz, ha belekezd abba a küzdelembe, hogy saját vérengző múltjától elszakadjon.
  • Fiatalok, sose felejtsétek, hogy az ajándékba kapott világ az ajándékozóé marad.
  • Ha valaki önként vagy észrevétlenül lemond egyéniségéről, hiába várja, hogy holnap csoda dolgok történjenek vele, mert ami megtörténik, már nem vele történik meg.
  • Minden tehetetlenség megtalálja a saját mentségeit.
  • Milyen laptopot vegyek munkához, játékhoz, weblap kereséshez?

Nincsenek megjegyzések: